Band info

Alle bands van Zebra 2017 (in alfabetische volgorde)

Antillectual

Antillectual uit Nijmegen speelt een sociaal bewuste energetische mix van muziek. Zeg maar: een eigen unieke mix van gestolen riffs en geleende songtitels, terwijl ze de fakkeldragers van de  Europese punkrock zijn. Je zou de muziek van Antillectual als melodisch, intelligent en urgent kunnen beschrijven, zoals Rise Against en Bad Religion, De band heeft sinds 2005 over de hele wereld getoerd, dit weekend gaan ze Zebra plat spelen!

Website Antillectual

Cairo Liberation Front

Het Cairo Liberation Front  is een Nederlandse electro chaabi-band die bestaat uit Yannick Verhoeven en Joep Schmitz. Electro chaabi komt uit de populaire wijken van Caïro. Combineer Amerikaanse hip-hop, Eurohouse en Arabische ritmes. Als Omar Souleyman ontmoet Sean Paul en Aphex Twin bij een bruiloftspartij. Cairo Liberation Front heeft in korte tijd in Europa op vele verschillende podia gestaan. Enkele grote optredens waren op Amsterdam Dance Event, het Dour Festival en op Best Kept Secret.

Website Cairo Liberation Front

Chocolate

Chocolate: een 10-mans formatie met twee zangeressen, een zanger, een strakke ritmesectie en funky blazers. Een goede mix van ervaren muzikanten en fris, jong talent. Door de jaren heen is het repertoire uitgebreid met soul en R&B van nu. Daardoor is er nu voor ieder wat wils en wordt afgestemd op de gelegenheid. Maar wel altijd vanuit een pure en muzikale soul-energie. Chocolate brengt soul met een pure en aanstekelijke energie en zorgt daardoor altijd voor een feest.

Website Chocolate

DJ Ruben

Dj Ruben is een 15 jarige DJ uit Gemert die zijn talent aan Gemert wil laten zien. Hij deed met veel succes mee aan Plugged, the road to Zebra. Als één van de twee winnaars mag hij op vrijdag op ons festival draaien.

Friends & Music Collective

Friends & Music Collective wordt beschreven als 'Hét muzikale improvisatiecollectief van Nijmegen'. Deze groep, bestaande uit zo'n 20 muzikanten, speelt in wisselende samenstelling met elkaar en improviseert al haar optredens; van muziek tot tekst. Zij passen zich hierbij altijd aan, aan de sfeer en het publiek. Door het enthousiasme waarmee dit gebeurt blijft FM Collective authentiek en spannend voor zowel luisteraars als de leden van de band zelf!

Facebookpagina Friends & Music Collective

Funky Organizers

Deze vijf gasten komen allemaal uit een muzikaal nest waar muziek maken levensbehoefte nummer 1 is. Geen covers. Alleen eigen werk. Vanuit een jam of gewoon omdat één van de vijf met een idee komt. Het resultaat is groovende funk, oldschool gemixed met modern! Ze speelden al met Earth Wind & Fire, in Paradiso en op festivals over heel het land en in Frankrijk. Funky Organizers spelen elk festival plat!

Website Funky Organizers

Los Kamer

Los kamer is een Mexicaanse band die een aanstekelijke mix brengt van balkan, jazz en swing. Na Marseille, Barcelona, Geneve, Venetië en Londen komen ze nu naar Gemert om een feestje te bouwen. Viva Mexico, viva la musica!

Facebookpagina Los Kamer

 

Revolver

Revolver bestaat uit drie jonge, talentvolle muzikanten uit Gemert en Helmond.  Ze maken herkenbare Classic Rock met uitstapjes naar andere genres (denk aan Deep Purple, Radiohead, Rage against the Machine).  Door hun succesvolle deelname aan Plugged, the road to Zebra verdienden ze hun plek op ons festival.

ROAW VLIS

ROAW VLIS is een cross-over rockband uit de regio Helmond/Eindhoven die voornamelijk eigen songs speelt in Zuidoost Brabants dialect. Als winnaar van het Brabants Dialectenfestival is de band bekroond met de Brabantse Dialectpenning 2016/2017 voor de song Zatterdag Oavend. Speciaal voor de Stichting Zonderdak schreven ze de song "Allennig Is Mar Allein" over het thema dakloos zijn. Enkele andere titels: Gruuner Gras, Mèn Eige Kasteel en Neij Gaij.

Facebookpagina Roaw Vlis

Sheewawah

Sheewawah is het nieuwe blues & rootsrock power-trio rondom zanger/gitarist/liedjessmid Jeroen Kant. Met Judith Renkema op de bas en Gino Bombrini op de drums. Na de zomer komt het album "Alles In Kleur" uit. Verwacht steengoeie liedjes vol diepe roots, dansbare grooves, stomende blues, heerlijke samenzang en smerige gitaarsolo's.

Website Sheewahawah

Sheverine

Sheverine: een mystiek, mysterieus, vrouwelijk wezen, dat voornamelijk in de schaduw leeft. Als ze zich laat zien weet je niet wat je overkomt.  Hetzelfde geldt voor de band Sheverine; vier goedlachse en ambitieuze vintage liefhebbers, die eenmaal op het podium het publiek wegblazen met hun scheurende StonerBlues.  Geïnspireerd door o.a. Queens of the Stone Age en Led Zeppelin maken ze vette, vieze herrie met een creatief rauw randje. Ben jij klaar voor deze krakende, goed geoliede machine?

Facebookpagina Sheverine

The Dirty Denims

The Dirty Denims is 's werelds enige Happy Hardrock band. Dit Eindhovense viertal bestaat uit 2 zweterige kerels en 2 sexy rockchicks. Hun muziek is een mix van hardrock, powerpop, een vleugje punkrock en klinkt als AC/DC, Joan Jett, Blondie, Kiss, The Romantics en The Ramones. Live zijn ze op hun best; een energieke band die plezier uitstraalt, oog heeft voor het publiek en zichzelf vooral niet te serieus neemt!

Website The Dirty Denims

 

The Rattleshake Combo

De leden van The Rattleshake Combo zijn ervaren muzikanten. Hun thuisbasis is Antwerpen en samen spelen ze al sinds vele jaren hun ‘High Octane Rockabilly’. Invloeden zijn o.a. Johnny Cash, Johnny Burnette, Fatboy, Gene Vincent, Carl Perkins en Elvis Presley. Hun passie voor rockabilly, rock ‘n’ roll, swing en country gaat zeer diep...

Facebookpagina The Rattleshake Combo

Timecop1983

Timecop1983 is een producer uit ons eigen Gemert. Zijn muziek is zwaar geïnspireerd door de jaren ’80 en wordt gekenmerkt door een romantisch, nostalgisch gevoel met een dromerige ondertoon. Deze muziekstijl heeft veel verschillende namen, maar hijzelf omschrijft het als Synthwave of Dreamwave. Zijn muziek komt voor in verschillende (korte) films en videogames. Sinds 2016 treedt hij in binnen- en buitenland op en heeft hij onder andere op het prestigieuze Amsterdam Dance Event gestaan.

Facebookpagina Timecop1983

Vera Zané

Vera Zané is een singer-songwriteract, ontstaan vanuit de wortels van het Rock City Institute in Eindhoven. Begonnen als soloproject van Veerle Driessen is het inmiddels een act met een belangrijke rol voor de begeleidende band. De persoonlijke benadering, het verhaal van de songs en de intieme sfeer die ze op het podium schept, maken Vera Zané uniek. "De prachtige engelenstem van Vera Zané voorziet je van een flinke scheut kippenvel langs je ruggengraat" (aldus een fan).

Website Vera Zané