Word vriend van Zebra.

Steun ons met een kleine donatie.

Hypergoods

Hypergoods is een nieuwe eclectische blend van funky beats, sferische synthlijnen en eigenzinnige vocals. Bestaande uit Jordie Rovers, Renee Verleg en Elke Donkers. Drie young individuals die samensmelten op het podium.

De band is ontstaan uit een muziekduo dat Renee en Elke oprichtten tijdens hun studententijd in Amsterdam. Ze noemden zich REBELLE: een allesomvattende naam voor een innige vriendschapsband, een gedeelde liefde voor songwriting, en tegelijkertijd de tegenpolen die ze van elkaar zijn. Over elk gek avontuur werd een song geschreven, gekoppeld aan hun missie: de wereld veroveren met Ukelele en Accordeon. Tijdens het festival Paaspop in Schijndel werden ze ervan bewust dat ze niks liever wilden dan op zulke podia staan en dat ze een drummer nodig hadden om hun act compleet te maken. Door hun opvallende sixties coiffures werden ze op de laatste festivalnacht aangesproken door Jordie. Al snel bleek dat hij drumde en dat hij net zo bevlogen was met muziek en kunst als zij. Na enkele magische jams met z’n drieën, besloten ze een compleet nieuwe start te maken met frisse invloeden en doelen.

In januari 2016 was ‘Hypergoods' geboren. De drie muzikanten repeteerden veel in de Q-Factory en bereidden zich voor op de eerste officiële show op 17 Mei 2016 in Melkweg Amsterdam, tevens het eindexamen van Renee op het Conservatorium van Amsterdam. Ze releasden hun debuut EP ‘Land of Nowhere’, geproduceerd door Nederlandse producer Wouter Hardy, en deze werd kort daarna opgepikt door Radio 1.

In mei 2017 kreeg Hypergoods de mogelijkheid om op een festival in Orlando (Florida, USA) te spelen. Verblijf werd geregeld, vliegtickets niet. Deze belemmering werd snel omgezet in een mega-drive om zo’n $1500 terug te verdienen met gigs in de buurt. De band organiseerden hun eigen mini-tour door Florida, waarin vier optredens kriskras door Florida op het programma stonden. Wat hen vooral bijbleef, was de oprechte belangstelling van het publiek. Een driekoppige band zonder gitarist, Hypergoods was echt anders dan ze daar gewend zijn. Ze speelden op heerlijke hippie-bestemmingen, beleefden het tourleven en deelden na de show handtekeningen uit alsof het de normaalste zaak van de wereld was. ‘Get used to it’ zeiden de nieuwe fans. Terug in Nederland keerden ze met een hoop nieuwe energie terug in hun repetitiehok.

De favoriete plek om nieuwe nummers te produceren is nog steeds het schuurtje van Rovers' oma in Milheeze, waar de drie, toevallig genoeg, in een straal van 10 km zijn opgegroeid. Daar voelt de band zich thuis en komen de ideeën tot volle wasdom. Er ligt een spaghetti aan kabels en de schuur is nauwelijks groot genoeg voor een paar instrumenten. Koffie moet je er aan de deur aanreiken.

De electro popband schrijft veel over de tijd waarin we leven. In de nummers passeren allerlei onderwerpen de revue: hevige verliefdheid, stiekeme verlangens, wraakzucht, prestatiedruk en andere filosofieën. Het is een weerspiegeling van waar de jeugdcultuur anno nu mee dealt. Er worden veel vragen gesteld in de songs, maar vaak komt de band ook met een antwoord of advies. Een soort zelf-leiderschap. Alle songs zijn kunstwerkjes op zich. De bandleden halen inspiratie uit verschillende muzikale hoeken en dat hoor je terug. Uiteindelijk is het een mooie mix van Jordie, Renee en Elke, en dat maakt Hypergoods.

De nieuwe muziek van Hypergoods is een grown-up versie van de vorige EP. De bandleden zijn veel bezig geweest met compositie, productie en de verdere ontwikkeling van 'het Hypergoods geluid’. De songs zijn een stuk dansbaarder en meer funky geworden. Maar er is ook een melancholische wals bij gekomen, genoeg om mee te verrassen dus. Dit jaar zullen er losse singles uitgebracht worden verspreid over 2018. De eerste single ‘Brainwashdance' is vanaf 21 mei te streamen via Youtube, Spotify, iTunes en andere social media.

Bron: www.hypergoods.nl