Word vriend van Zebra.

Steun ons met een kleine donatie.

Bang Bang Bazooka

In 1987 werd de Eindhovense rock and roll-formatie Bang Bang Bazooka opgericht. Van oorsprong telde de groep vijf man, te weten Marcel Hoitsema (zang en gitaar), Francois Besson (gitaar), Bart Gevers (bas), Rene van Iersel (drums) en roadie Arno van de Wassenberg. Bang Bang Bazooka bracht in 1988 het gelijknamige album uit om haar muziekstijl op een duidelijke manier kenbaar te maken.

In 1990 bracht Bang Bang Bazooka haar tweede album uit.  ‘True Rebel’ werd opgedragen aan roadie Arno van de Wassenberg, die een jaar daarvoor bij een tragisch auto-ongeluk om het leven kwam. Na vele jaren toeren, repeteren en schrijven had de band voldoende ervaring en inspiratie opgedaan om het derde album ‘Hell Yeah’ te lanceren. In de tijd hierna volgden er wat verschuivingen in de bezetting van de groep. Marcel en Francois, die aan de wieg van Bang Bang Bazooka stonden, rocken echter nog altijd flink door, vandaag de dag vergezeld door Marc Burger en Jesse van der Heijden.

Als je het aan Bang Bang Bazooka zelf vraagt, zijn zij ‘’Too rough for Rockabilly; too pure for Punk; too cool for Country; too hard for Rock; too Rock for Roll; too hot for your honey; too sexy for your sister & too fast for your grandma...’’

Bang Bang Bazooka speelt op de Backstage op zaterdag 18 augustus.